ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

Faqs

Ενημερωθείτε με χρήσιμες πληροφορίες για την επιλογή προϊόντων και υπηρεσιών συστημάτων αλουμινίου, ρολών και γκαραζόπορτων.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ μόνο για την Elvial.

Τεχνολογία ELVIAL I2 : Έξτρα θερμομονωτική ζώνη στο μεσαίο θάλαμο των προφίλ που πληρώνεται ολοσχερώς με πυρήνα αφρού.

  • Η ενεργειακή επίδοση του συστήματος βελτιώνεται έως και 38%.
  • Έχει πιστοποιημένο συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας 0,0023 W/mK.
  • Έχει την ιδανική πυκνότητα για την τέλεια θερμομόνωση.
  • Είναι ειδικά σχεδιασμένο για την ELVIAL

Διατίθεται για τις θερμομονωτικές σειρές MULTILOCK, XCLUSIVE και LIFT & SLIDE.http://elvial-i2.gr/gr/
Τα κουφώματα μπορούμε να τα χωρίσουμε σε 2 βασικά ζεύγη κατηγοριών. Το ένα βασικό ζεύγος είναι: α) ανοιγόμενα και β) συρόμενα. Η στεγάνωση των ανοιγόμενων κουφωμάτων Elvial στηρίζεται σε λάστιχα από EPDM και σε εξελιγμένα, τεχνολογικά, εξαρτήματα, όπως είναι οι μηχανισμοί ανάκλισης, οι περιμετρικοί μηχανισμοί κλειδώματος ( Multilock ). Από την άλλη μεριά, η στεγάνωση των συρόμενων κουφωμάτων βασίζεται σε βουρτσάκια, μόνο τα ανασυρόμενα κουφώματα εχουν περιμετρικά του φύλλου λάστιχα EPDM. 

Το δεύτερο βασικό ζεύγος είναι: α) τα ψυχρά και β) τα ενεργειακά - θερμομονωτικά κουφώματα.
Τα ψυχρά είναι υποδεέστερα των θερμομονωτικών, για το λόγο ότι δεν μονώνουν το Profil του αλουμινίου, με αποτέλεσμα να έχουμε πολλές φορές το φαινόμενο του
δρόσου και φυσικά απώλειες ενέργειας. Αντιθέτως, τα θερμομονωτικά κουφώματα, σε συνδυασμό με τη θερμοδιακοπή που έχουν τα profil αλουμινίου και με την τοποθέτηση ενεργειακών τζαμιών, συμβάλλουν πολύ θετικά στην ενεργειακή απόδοση των κτιρίων – δίδεται και ως οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενεργειακή ταυτότητα των
κτιρίων.
Το κούφωμα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο ζήτημα της θερμομόνωσης. Τα θερμομονωτικά κουφώματα συμβάλλουν τα μέγιστα στην εξοικονόμηση ενέργειας, τα πλεονεκτήματα πολλά όπως ασφάλεια, ηχομόνωση, υψηλή αισθητική, άριστη λειτουργικότητα και αντοχή για μια ζωή.
Δίνουν ένα πολύ υψηλό δείκτη θερμομόνωσης και επομένως οικονομία στα καύσιμα το χειμώνα και οικονομία ρεύματος για τον κλιματισμό το καλοκαίρι.
Το 2004 η ELVIAL έδωσε απάντηση στο θεμελιώδες ζήτημα της ασφάλειας με τη διεθνώς κατοχυρωμένη καινοτομία ELVIAL MULTILOCK.
Τα ELVIAL MULTILOCK αποτελούν σύστημα υψηλών επιδόσεων ασφάλειας που διαθέτουν έως 21 ατσάλινα σημεία κλειδώματος, τοποθετημένα περιμετρικά, θωρακίζοντας την αντιδιαρρηκτική προστασία και δίνοντας τη δυνατότητα ασφάλισης και σε θέση ανάκλισης.
Τα κουφώματα είτε είναι ανοιγόμενα, είτε είναι συρόμενα, έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές στις διαστάσεις τους, ώστε να λειτουργούν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Για αυτό πρέπει να επιλέγεται με μεγάλη προσοχή ο τύπος κουφώματος που θα χρησιμοποιηθεί για την αντίστοιχη διάσταση του ανοίγματος, προκειμένου να αποφύγετε μελλοντικά προβλήματα στη λειτουργία τους.
Για ιδιαίτερα μεγάλα ανοίγματα, υπάρχουν ειδικοί τύποι κουφωμάτων, που μπορούν να τοποθετηθούν, ώστε να εχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Τι πρέπει να προσέξω όσον αφορά τη θέση τοποθέτησης του κουφώματος;
Η θέση του κουφώματος είναι μια άλλη παράμετρος που επηρεάζει σημαντικά την επιλογή σας. Η έκθεσή του στον ήλιο, η ανεμοπίεση στο συγκεκριμένο σημείο, η ύπαρξη ή όχι μαρκίζας και γενικά το πόσο είναι εκτεθειμένο στα καιρικά φαινόμενα, καθώς και η θέση που έχει κτιστεί το κτίριο, είναι οι βασικότεροι παράγοντες που θα σας οδηγήσουν στην επιλογή του κατάλληλου κουφώματος.
Για παράδειγμα, δεν ενδείκνυται να τοποθετήσετε ένα ψυχρό κούφωμα στη βόρεια πλευρά του κτιρίου, αλλά ένα θερμομονωτικό κούφωμα.
Ο Ρόλος του διπλού τζαμιού στο κούφωμα είναι πάρα πολύ σημαντικός, για αυτό και υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές όσον αφορά στα διπλά τζάμια. Οι σημαντικότερες από αυτές είναι: το πάχος των τζαμιών, το διάκενο μεταξύ τους, το είδος του τζαμιού (πχ. ενεργειακά τζάμια), το «γέμισμα» του διάκενου με ειδικό αέριο ( argon ) που κατεβάζει το συντελεστή U, κ.λπ.. Βέβαια, σε καμία περίπτωση τα διπλά τζάμια από μόνα τους δεν προσφέρουν την επιθυμητή θερμομόνωση των κτιρίων.

Αυτό επιτυγχάνεται με το συνδυασμό ενός θερμομονωτικού κουφώματος και ενεργειακού τζαμιού.
Στις περιοχές όπου τα ρεύματα του ανέμου είναι ισχυρά ή υπάρχουν πολύ μεγάλες διακυμάνσεις θερμοκρασίας μεταξύ χειμώνα και καλοκαιριού, ενδείκνυται η επιλογή ανοιγόμενων και θερμομονωτικών κουφωμάτων μεγάλης αντοχής. Επίσης, η επιλογή ενεργειακών τζαμιών με αέριο, στο διάκενό τους, ενισχύει κατά πολύ τη θερμομόνωση στο σύνολο της κατασκευής.

ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ

ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ / ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗ ROLSTRAT